Portal Home Profil FAQ Szukaj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj Rejestracja
Portal Home Forum Profil FAQ Szukaj Prywatne Wiadomości Zaloguj  Rejestracja
Obecny czas to Wto Wrz 07, 2010 3:57 pm
Zobacz posty bez odpowiedzi
Opamietajmy się

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kamil.info Strona Główna -> Wiadomości
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kriss
Forum Master

PostWysłany: Wto Kwi 13, 2010 10:59 am    Temat postu: Opamietajmy się Odpowiedz z cytatem

Pamiętam Kamila SNOOPY jak krytykował Premiera Milera.
Krytykował jego działania , ale nie jako człowieka.
Dlatego pozwalam sobie na jego stronie zacytowac
wpis z wp.pl dotyczacy aktualnych czasów.
Ponadto wyrażam hołd Prezydentowi RP prof.Lechowi Kaczyńskiemu
na stronie www.prezydentkaczynski.info

A teraz ten tekst

Obrzydzenie, potworne obrzydzenie wzbiera we mnie w miarę jak widzę hipokryzję, fałszywy smutek i kłamliwe słowa w ustach niektórych. Chciałem to strawić w sobie, przełknąć, ale po prostu się nie da.

Nie odbieram nikomu moralnego prawa do przemiany w obliczu śmierci, ale gdy słyszę, jak Ci, którzy niedawno opluwali, podle sączyli jadem na Lecha Kaczyńskiego, atakowali go w podły i niewybredny sposób, dziś mają usta pełne pustych frazesów i mają w ogóle czelność wypowiadać się, to, przepraszam, ale zbiera mi się na wymioty.
Nie będę wymieniał nazwisk, są to zarówno osoby znane z życia publicznego, jak i niestety moi znajomi. Oni wszyscy jednego dnia gotowi są wyśmiewać wzrost czy wymowę Prezydenta, by następnego peorować o jego patriotyzmie czy zamieszczać żałosne obrazki z jego osobą na portalach społecznościowych. Przepraszam, zapewne przemawia przeze mnie gorycz spotęgowana wczorajszym wydarzeniem, ale nie jest to pierwszy raz, podobnie było pięć lat temu przy okazji śmierci Papieża Jana Pawła II.

Nagle gazety jazgoczące gdy ktoś wspomina o wymianie floty rządowej dywagują na temat zakupu nowych samolotów. Nagle media puszczają w obieg materiały pokazujące, że Lech Kaczyński nie był potworem na jakiego go kreowały wcześniej. Pokazujące, że był ciepłym człowiekiem, wielkim patriotą. Popełniał błędy - jasne, kto ich nie popełnia, ale nagle okazuje się, że był człowiekiem idei i wielkiego serca, a ja pytam, dlaczego teraz? Dlaczego dopiero teraz można zobaczyć jaki naprawdę był? Czy w imię walki z "niewłaściwą" stroną sceny politycznej trzeba było kreować sztuczną rzeczywistość?

Zawsze popierałem Lecha Kaczyńskiego. Nie we wszystkim się z nim zgadzałem, nie wszystkie jego działania aprobowałem, wielu byłem przeciwny, a jednak nie manifestuję sztucznie żalu, bo żal z powodu tak wielkiej tragedii jest najgłębszą, najskrytszą i najbardziej osobistą sprawą każdego człowieka.

Skocz do komentarzy
• dodano: 12 kwietnia 2010 22:47
Większość piszących posty czy komentarze w intenecie zapomina o tym, że żyjemy w demokratycznym kraju. A może po prostu nie docenia siły demokracji? To przecież MY, naród, wybieramy tych co nami rządzą. Oni są naszym zwierciałdem. Krzywym? Nie, tacy jesteśmy. To My mamy siłę aby dokonać zmian. Ale najpierw sami uderzmy się w piersi. Narzekamy na media? A kto je ogląda, bezkrytycznie cytuje i za przeproszeniem, gapi się jak świnia w malowane wrota. Trochę refleksji, zastanowienia, wyważenia. Czy to nie My słuchamy populizmu polityków i jak małe, głupiutkie dzieci cieszymy się z obiecanych cukierków? Przecież nigdy jeszcze ich nie dostaliśmy, ale cały czas dajemy się wodzić za nos. Oczekujmy prawdy, ale nie obrażajmy się na nią. Skąd w nas tyle nienawiści do innych? Jak czytam jakiekolwiek komentarze to są one pełne jadu, nienawiści, goryczy i najczęściej w obraźliwym tonie. Przecież w 98% jesteśmy katolikami. Czy to tylko puste frazesy? Czy tylko na pokaz potrafimy płakać, rozpaczać, żałować? Naszą domeną jest popadanie ze skrajności w skrajność, a życie ma wiele barw, nie ma ludzi idealnych, jednoznacznych, każdemu można coś znaleźć i przypiąć łatkę. Taki też był nasz Prezydent. Nie był moim faworytem, nie zgadzałem się z nim, doprowadzał mnie do irytacji często, ale szanuję go i bardzo żałuję. Chcę wierzyć, że wszystko co robił, robił z przekonaniem, że postępuje właściwie i najlepiej jak potrafi. Nie zmarnujmy tych ciężkich chwil, jak to uczyniliśmy po śmierci JP II, spójrzmy na drugiego człowieka, uśmiechnijmy się, pozdrówmy, życzmy dobrego dnia. Każdemu z nas się to przyda. Świat byłby nudny gdybyśmy wszyscy byli tacy sami, różnice nas upiększają, fizycznie i intelektualnie. SZANUJMY SIEBIE NAWZAJEM.
autor: Agard

Ojciec Kamila SNOOPY

Ostatnio zmieniony przez Kriss dnia Wto Kwi 13, 2010 10:47 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Kriss
Forum Master

PostWysłany: Wto Kwi 13, 2010 11:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xxx

x3_wpis do ksiegi.jpg
 :
 :  28.56 KB
 :  Plik ściągnięto lub wyświetlono 751 raz(y)

x3_wpis do ksiegi.jpg

x2_resztki_samolotu.jpg
 :
 :  39.35 KB

x2_resztki_samolotu.jpg

x1_przejazd Prezydenta w Warszawie.jpg
 :
 :  85.07 KB

x1_przejazd Prezydenta w Warszawie.jpg

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kamil.info Strona Główna -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: